Remsysteem:

Het remsysteem werkt met een AL-KO koppeling welke is voorzien van een oplooprem.
Het opklapbare CAR-A-TOW systeem zorgt er middels een special gefabriceerde en gemonteerde remkabel voor dat uw auto afremt met behulp van zijn eigen remmen. Hiermee verkrijgt u een totaal geremde combinatie. Aangezien wij veiligheid de hoogste prioriteit geven monteren wij nooit ongeremde CAR-A-TOW systemen.

Sturen:

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Na montage door de CAR-A-TOW dealer volgt uw auto altijd uw camper. Het rijdt zelfs beter dan een aanhangwagen en slingert niet. Ter verduidelijking. U kent wellicht een kinderbuggy. U stuurt  de handvaten en de buggy gaat die kant op die u wilt dat hij gaat. Dit principe werkt eigenlijk hetzelfde bij het CAR-A-TOW systeem. Het verschil is dat het systeem zorgt dat uw auto uw camper volgt. Stuurbekrachtiging op uw auto is geen probleem. U laat de sleutel in het contactslot en sluit de auto eventueel af met u reservesleutel.

Aankoppelen:

U brengt het systeem aan in 2 minuten. U heeft hiervoor geen gereedschap nodig. Het aankoppelen gaat net zoals bij een aanhangwagen of caravan, alleen gemakkelijker.

Nummerplaten en Verlichting:

Uw auto voert zijn eigen kentekenplaten. Uw auto dient (WA of meer) verzekerd te zijn en indien nodig voorzien van een geldige APK en de wegenbelasting dient voldaan te zijn.
De verlichting loopt vaak gewoon via de achterlichten van de auto, bij sommige modellen monteren wij een lichtbalk. Deze lichtbalk is eenvoudig te verwijderen.

Moet het systeem voorzien zijn van een rem?                                     Geremd of Ongeremd:

Op uw kentekenbewijs van het te trekken voertuig staat wat het ‘toegestane maximum massa’ (F.2) van uw auto is. Dit wordt in tegenstelling tot Nederland in het buitenland gezien als hetgeen u met de auto als aanhanger mag vervoeren. Wij kennen geen auto´s die dan niet geremd hoeven te zijn, ook niet bijvoorbeeld een Smart. Er is veel onduidelijkheid omtrent dit feit in de media en verschillende forum´s. Indien u naar het buitenland gaat dient u altijd een mechanisch geremd systeem te kiezen. Dus niet met zenders, deze voldoen niet aan de aanhangwageneisen die de Europese richtlijnen hieraan stellen. Ook voor uw eigen veiligheid is het altijd verstandig om niet ongeremd rond te rijden. Uw camperkenteken geeft aan wat u ongeremd en geremd mag trekken.

Automatische transmissie:

Voorheen kon men automaten niet of nauwelijks trekken. Tegenwoordig kan dit wel als er sprake is van een elektronisch gestuurde automatische versnellingsbak. Indien u zeker wilt weten of dit bij uw auto kan informeert u dan bij uw dealer. Onder het rijden dienen alle soorten versnellingsbakken in de vrijstand te staan.

Kijk op ons promotiefilmpje en zie hoe het systeem werkt.
Klik hier

CAR-A-TOW Europa Copyright 2008-2015 Whiteseven webdesign